Hjemmelavede stegte sild

Stegte sild hører til en god sildefrokost. Vi præsenterer tre lækre opskrifter: Klassiske hjemmelavede stegte sild, Stegte sild med appelsin og ingefær samt Stegte sild med æblemost.

Alle opskrifter er til 8 personer, for det er nemt at lave en stor portion, nu man er i gang. De hjemmelavede stegte sild bliver kun bedre af at stå og trække, og i køleskab er holdbarheden op til en uge. Man kan evt. fryse en portion sild med lage ned til en anden gang.

Nedenstående opskrifter er tænkt som inspiration, for ligesom med hjemmelavede marinerede sild gælder det, at hvis lagen smager godt, så kommer de hjemmelavede stegte sild også til at smage godt. Brug fantasien!

Fremgangsmåde - den samme for alle opskrifter:
Start med lagen: Eddike, sukker og krydderier kommes i en gryde og koges i ca. 8 minutter. Tilsæt løg, som er skåret i tynde skiver og kog det yderligere ca. 2 minutter. Stil lagen til afkøling. Klip finnerne af sildene og dup dem tørre med køkkenrulle. Krydr sildefileterne med salt og peber på kødsiden, før de vendes i rugmel på en stor tallerken. Steg sildefileterne i smør eller olie på en pande ca. 4-5 minutter på hver side til de er gyldne. Læg dem i en skål eller fad med låg og hæld lagen over. De hjemmelavede stegte sild skal helst stå i køleskab og trække til næste dag.De kan holde sig op til en uge.

Klassiske stegte sild i eddike
8 ferske, dobbelte sildefileter
ca. 2 dl rugmel
1 tsk. salt
Friskkværnet peber
Smør eller olie til stegning

Lage:
5 dl lagereddike
1-2 dl sukker - efter smag
10 sorte peberkorn
evt. 1-2 laurbærblade
2 løg

Variation: Lagereddiken kan erstattes med hvidvinseddike eller sherryeddike, som giver silden en fin smag. Der kan også tilsættes krydderier til lagen.

Stegte julesild med æblemost
8 ferske, dobbelte sildefileter
ca. 2 dl rugmel
1 tsk. salt
Friskkværnet peber
Smør eller olie til stegning

Lage:
1 hel, rød chili
4 dl æbleeddike
1-2 dl sukker - efter smag
2 dl æblemost
2 kanelstænger
1 stjerneanis
1-2 laurbærblade
10 sorte peberkorn
1 tsk groft salt
2 rødløg

Tip: Læg chilien hel ned i lagen og lad den koge med. Smag forsigtigt på lagen undervejs og fisk chilien op, når chilismagen er stærk nok.

Stegte sild med appelsin og ingefær
8 ferske, dobbelte sildefileter
ca. 2 dl rugmel
1 tsk. salt
Friskkværnet peber
Smør eller olie til stegning

Lage:
5 dl eddike
1-2 dl sukker - efter smag
½ dl appelsinsaft
evt. lidt revet appelsinskal
6 sorte peberkorn
1 laurbærblad
½ tsk sennepsfrø
60 g frisk ingefær
1 løg

Denne sidste opskrift er fra samlingen af 76 opskrifter fra Kelds julefrokostmenuer, hvor der også er en opskrift på Stegte sild med sennep, dild og akvavit. Se alle de lækre opskrifter.

 

lykkeberg_kvali

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

stegte julesild